Węże przemysłowe ssawne przesyłowe PUR ciężki SP do kontaktu z żywnością o grubości ścianki 1,4 mm. Węże poliuretanowe wyciągowe nadmuchowe PUR C SP do żywności odporne na ścieranie. Przewody elastyczne PUR-C SP zbrojone drutem ze stali nierdzewnej z atestem spożywczym do odpylania, transportu grawitacyjnego i pneumatycznego materiałów sypkich, suchych artykułów spożywczych ziarna zbóż, cukru mąki, w przemyśle spożywczym, tytoniowym, w elewatorach. Węże ssące elastyczne PUR-H SP do kontaktu z żywnością spełniają wymagania Dyrektywy UE 2002/72/EC, Rozporządzenia PE 1935/2004 w zakresie cech organoleptycznych i migracji globalnej dla płynów modelowych A, B, C. Węże trudnościeralne do żywności PUR C SP posiadają atest PZH i są odporne na hydrolizę i mikroorganizmy.
CHARAKTERYSTYKA:
przewody ssawno tłoczące PUR ciężki SP, węże ssące SP, węże ssawne SP,
przewody ssawne SP, przewody ssące SP, węże ssawno tłoczne PUR C SP,
węże gładkie wewnątrz karbowane z zewnątrz,
węże elastyczne, przewody elastyczne,
węże transparentne,
bez zapachu,
węże zbrojony drutem stalowym nierdzewnym sprężynowym,
drut na stałe połączony z tworzywem,
węże odporne na ścieranie,
Atest PZH - Świadectwo Jakości Zdrowotnej
Dane techniczne:
Materiał ścianki : poliuretan poliestrowy do kontaktu z żywnością
Grubość ścianki : 1,4 mm
Podstawa konstrukcji węża: drut stalowy sprężynowy nierdzewny
Długości handlowe: standardowo od 1 m do 20 m, dla niektórych średnic po wcześniejszym uzgodnieniu do 30 m
Kolor: transparentny, przeźroczysty
Odprowadzanie ładunków elektrostatycznych: poprzez uziemienie spirali
Rezystancja powierzchniowa: antystatyczny 109Ohm, w zależności od wilgotności
Klasa palności: V - II zgodnie z UL 94
Odporność chemiczna: patrz tabela odporności chemicznej
Odporność termiczna: - 30 ÷ +90OC
Właściwości: bardzo dobra odporność na ścieranie, dobra elastyczność, spełnia wymagania Dyrektywy UE 2002/72/EC, Rozporządzenia PE 1935/2004 w zakresie cech organoleptycznych i migracji globalnej dla płynów modelowych A, B, C; nie może być stosowany do transportu tłuszczy